Borstahusen bjuder på härlig cykling längs hänförande havskust och genom vackra naturreservat. Cykelleden Sydkustleden passerar precis utan för oss och sträcker sig vidare genom Landskrona. Totalt bjuder den på 90 mil varierad cykling genom Skånes underbara landskap.

Mer om Sydkustleden

Den nationella cykelleden Sydkustleden sträcker sig från Simrishamn till Helsingborg. Cykelleden går igenom Landskronas gemytliga stadskärna, förbi oss i Borstahusen och vidare upp mot Glumslövs där det bjuds på en fantastisk utsikt över Hilleshögs dalar, Öresund och ön Ven.

I stadskärnan får du inte missa ett besök på Citadellet, Landskrona slott, en fästning från 1500-talet. Precis intill slottet ligger också Landskrona konsthall, Landskrona museum och Rothoffs museikoloni som är den enda av sitt slag i Sverige. Stadskärnan erbjuder flertalet restauranger, caféer och butiker.

Cykelvägen från Borstahusen till stadskärnan går längs havet. Det är trevligt att flanera runt i gamla Borstahusen där det finns bebyggelse från 1700-talet. I hamnen kan du ta ett dopp i havet eller avnjuta en god middag på till exempel Pumphuset. Väl på Pumphuset måste du även besöka deras konsthall och museiutställning.

Väljer ni istället att cykla norrut från oss så går turen vidare mot Glumslöv. Det börjar uppför men belöningen är en utsiktsplats som är något utöver det vanliga.