Ven, den lilla ön i Öresund som erbjuder storslagen natur, idylliska småbåtshamnar och astronomen Tycho Brahes historia.
Ta båten över från Landskrona och trampa vägarna längs fält i gult och grönt, upptäck små gårdsbutiker, fika i lummiga trädgårdar, bada och besök Vens eget whiskydestilleri och köp med dig öns lokalproducerade pasta och getost hem.

Ven ligger mitt i Öresund mellan Danmark och Sverige. Ventrafikens färja avgår från Landskrona och överfarten tar endast 30 minuter. Väl framme i Bäckvickens hamn rekommenderar vi dig att hyra en av de gula cyklarna som blivit karakteristiska för ön. Vill du inte cykla finns det buss, traktorsläp, häst och vagn eller golfbil. Du kan även hyra elcykel för att underlätta i uppförsbackarna. Det går naturlitvis bra att vandra på ön eller varför inte prova alpackatrekking. Mysiga gårdsbutiker, kulinariska upplevelser, bad, naturupplevelser, golf, fornlämningar och annat spännande väntar på dig.

Tycho Brahe-museet
Museet skildrar en av Skandinaviens viktigaste gestalter inom vetenskapen, den skånsk/danske adelsmannen Tycho Brahe. I slutet av 1500-talet hade han ett avancerat forskningscentrum på Ven med slott och observatorium. Idag kan du besöka ett museum, underjordiskt observatorium, renässansträdgård och idéhistorisk lekpark.

Destilleriet Spirit of Hven Backafallsbyn
En av världens minsta familjeägda Pot Still-destilleri där allt från mäskning till jäsning, destillering samt ekfatslagring och buteljering sker under samma tak. Destilleriet erbjuder både guidade visningar och whiskyprovningar. Vi befinner oss också i en region som har några av landets bästa råvaruproducenter, därför lägger vi stor vikt vid att använda lokalt producerade råvaror, så långt detta är möjligt. Tack vare vårt utmärkta läge i landets bördigaste landskap kan vi göra detta utan att kompromissa med kvalitén. Vårt kök är vår stolthet och under ert besök kommer våra skickliga kockar göra sitt yttersta för att uppfylla alla gästers specifika önskemål Vi önskar er med varm glädje en trivsam och upplevelserik vistelse på Spirit of Hven Backafallsbyn.

För mer information om ven besök gärna https://www.upplevven.se/